23.06.2014 | Общество

В Україні побудують храм Небесної сотні, в якому будуть три церкви

У Житомирі планується будівництво храму Небесної сотні. Унікальність проекту полягає в тому, що майбутній храм належатиме трьом конфесіям.

В одному храмі буде три церкви з трьома входами з одного подвір’я та одного вхідного майданчика. Місія храму – згуртувати українців різних конфесій: православних, католиків, протестантів – навколо головних ідей сьогодення. Це державність України, патріотизм та єдність нашого народу. Також мета – вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за щасливе майбутнє нашої держави.

Ідея побудови такого храму виникла на Майдані, коли пліч-о-пліч стояли православні, католики та протестанти, і ніхто тоді не відчував, що вони сповідують різні релігійні принципи.

Ми, українці, сьогодні повинні шукати те, що нас об’єднує, а не роз’єднує. А нас об’єднує саме віра в Бога і патріотизм. Господь спонукає нас до того, щоб ми були в єдності, бо тільки в цьому наша сила. Сьогодні об’єднуються священики різних конфесій, і всі люди мають теж єднатися та брататися.

Серед ініціаторів побудови храму, який би увічнив пам'ять загиблих на Майдані героїв Небесної сотні, є громадське об’єднання «Держава», теж народжене в горнилі революційних подій, для якого дуже близькими є принципи єднання, гуртування українців навколо ідеї державності. Крім того, громадське об’єднання усвідомлює, що вшанування пам’яті про загиблих патріотів нашої держави матиме ефективний вплив на підростаюче покоління, сприятиме вихованню молоді в дусі патріотизму.

ГО «Держава» ініціює збір коштів для побудови храму – як серед житомирян, так і на всеукраїнському рівні. Крім того, об’єднання прагне залучити до цієї благородної справи й представників української діаспори, щоб вкотре довести: українська нація – єдина.

Майбутній храм буде поки що єдиним в Україні, який під своїми символічними трьома куполами матиме можливість одночасно збирати для спільної молитви Богові як православних, так і католиків i протестантів.

Наразі на побудову храму отримано благословення Святішого Патріарха Київського та всієї Русі-України Філарета. Крім того, ініціатори сподіваються найближчим часом отримати благословення й Блаженнішого Святослава, глави Української греко-католицької церкви.

Прес-служба ГО «Держава».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки