23.10.2024

В Одесі поліцейські затримали чоловіка за побиття малесенької доньки

В Одесі поліцейські затримали чоловіка, що бив малесеньку доньку: дитині два з половиною місяці, зараз вона у лікарні у важкому стані.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Про немовля, яке 22 жовтня вночі доставили з дому до реанімаційного відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, поліцейських проінформували медики.

Наразі встановлено, що 27-річний батько дратувався і бив маленьку щоразу, коли вона плакала, у такий спосіб «заспокоюючи» її. Самопочуття дитини ставало дедалі гіршим, і мати викликала «швидку». Зі слів 24-річної жінки, стати чоловіку на заваді вона боялася.

Цивільна подружня пара раніше у поле зору поліції та служби у справах дітей не потрапляла. Окрім доньки, має дворічного сина, якого батько, за попередніми даними, також бив. Наразі хлопчика обстежують лікарі, у нього, попередньо, закритий перелом стегна.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні немовляти, небезпечному для життя дитини. За цей злочин передбачене покарання до восьми років увʼязнення. Поліцейські клопотатимуть у суді про обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань, окрім ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України, слідчі внесли відомості й за ознаками ч. 1 ст. 122, якою кваліфікується умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження. В рамках цього провадження встановлюються обставини щодо побиття хлопчика. Процесуальне керівництво в розслідуванні обох справ здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.

У ході слідства буде надано правову оцінку всім діям як чоловіка, так і жінки. Про подію поліція проінформувала службу у справах дітей ‒ для вирішення подальшої долі малят.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки