21.10.2024

На Одещині затримали трьох молодиків, які підпалювали об’єкти Укрзалізниці

На Одещині поліцейські спільно з СБУ затримали групу молодиків, які на замовлення російських спецслужб підпалювали об’єкти Укрзалізниці.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Правоохоронці встановили, що представник ворожих спецслужб завербував 20-річного жителя Одеси, який шукав заробіток в інтернеті. Йому запропонували за грошову винагороду підпалювати релейні шафи автоблокування та підстанції на території Одеського регіону.

Молодик погодився та залучив до протиправної діяльності ще двох своїх знайомих із Білгород-Дністровського району (одному з них – 24, другому – 20 років). Починаючи з серпня, спільники встигли пошкодити вісім релейних шаф.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено речові докази, що підтверджують їхню причетність до скоєних злочинів, зокрема мобільні телефони з листуванням із так званим куратором, відео з місць підпалів, які вони йому надсилали для підтвердження виконаного замовлення, тощо.

Наразі всім трьом молодикам слідчі, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, повідомили про підозру в замаху на диверсію, вчинену за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України).

За цей злочин передбачене покарання до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Фото Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки