10.10.2024

Підпал автівки військового та об’єкту Укрзалізниці: затримано трьох одеситів

Правоохоронці викрили трьох жителів Одеси у підпалі авто військового і об’єкту Укрзалізниці. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Фігуранти – місцеві чоловіки віком 23-х, 29-ти та 39 років, завербовані російськими спецслужбами. Правоохоронці з’ясували, що один із них знайшов в інтернеті «заробіток» – за грошову винагороду здійснювати підпали об’єктів критичної інфраструктури, автомобілів, що належать військовослужбовцям ЗСУ та іншим військовим формуванням, документувати злочини на відео та надсилати через месенджер «куратору».

Чоловік погодився і залучив знайомих. З одним спільником він підпалив Volkswagen Transporter військовослужбовця ЗСУ, що був припаркований на вулиці в Приморському районі Одеси. А з іншим – сигнальне обладнання на одній із міських залізничних станцій.

Злочини були відзняті на відео та надіслані замовнику, але гроші за виконану роботу виконавці так і не отримали.

Правоохоронці провели за місцями мешкання фігурантів обшуки та вилучили речові докази, що підтверджують їхню причетність до скоєних злочинів, зокрема мобільні телефони з листуванням із так званим куратором, відео з місць підпалів тощо.

Після затримання чоловіків передали працівникам управління СБУ в Одеській області.

Слідчі УСБУ повідомили їм про підозру, залежно від скоєного, у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ) і замаху на диверсію, вчинену в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу).

Підозрювані взяті під варту. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки