24.06.2024

Ракетний удар по Одесі: четверо постраждалих, масштабна пожежа на складах торговельної мережі

Зранку 24 червня російські терористи атакували Одесу двома крилатими ракетами, ймовірно «Іскандер-К». Завдяки активній протидії протиповітряної оборони півдня України одна із ракет не досягла своєї цілі.

Про це повідомило повітряне командування «Південь».

✔️Однак, на жаль, сталося і влучання по цивільній інфраструктурі.

Загиблих внаслідок ворожої атаки немає.

✔️Постраждали четверо людей. За інформацією Одеської обласної військової прокуратури, поранень дістали 19-річний хлопець та чоловіки 50-ти та 58 років, їх ушпиталили, стан – середнього ступеня тяжкості. Також за медичною допомогою звернувся 48-річний чоловік, у нього поранення руки.

✔️На місці події рятувальник добровольчого загону КУ «Муніципальна варта» врятував собаку, що був під завалами.

✔️Через ракетний удар окупантів було пошкоджено складські приміщення торговельної мережі, а також розташовані поруч житлові будинки та автомобілі.

✔️На місці влучання сталася масштабна пожежа, яка охопила площу в 3 тис. кв. м. В обласному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій проінформували, що до її ліквідації було залучено понад 90 рятувальників та близько 20 одиниць техніки ДСНС. Крім того, задіяли пожежний потяг Укрзалізниці. Вогнеборці працювали під загрозою повторних обстрілів. Наразі пожежа ліквідована, проводиться робота по проливці конструкцій.

✔️Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці документують наслідки збройної агресії РФ.

✔️В Одеській мерії повідомили, що на місці ліквідації наслідків ворожої атаки у Хаджибейському районі розгорнуто міський оперативний штаб за адресою: вул. Шота Руставелі, 9. Штаб працюватиме сьогодні до 19:00.

Співробітники районних адміністрацій разом з іншими комунальними службами на місці приймають заяви на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Крім того, мешканці постраждалих будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Хаджибейської районної адміністрації за адресою: вул. Генерала Петрова, 22 з 08:30 до 17:00 (в робочі дні) або за телефонами: (048) 734-95-28, (048) 734-95-29.

✔️Російські пропагандисти вже встигли радісно відзвітувати, що в Одесі «вражено склад ракетного озброєння західного виробництва», і «під удар потрапили 10 іноземних фахівців, що обслуговували ракети».

Чергову брехню пропагандонів спростовує хоча б перегляд відео та фото від ДСНС. А засновник мережі «Таврія В» Борис Музальов у своєму короткому коментарі на ФБ-сторінці заявив: «На нашому складі ніколи не було ні зброї, на ракет, ні снарядів, ні в перший раз (складські приміщення вже ставали ціллю ворога, – прим. ред.), ні зараз. Три сотні співробітників складу цьому свідки».

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки