17.06.2024

Обвинувальний вирок суду отримала псевдоволонтерка з Одещини

Псевдоволонтерка з Одещини, яка ошукала родичів чотирьох безвісти зниклих військовослужбовців, отримала покарання, суд виніс обвинувальний вирок. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

За даними слідства, 32-річна жінка протягом березня 2023 року збирала у соціальних мережах дані щодо безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ і членів їхніх сімей, телефонувала останнім за номерами телефонів, які вони залишали під дописами з закликами допомогти розшукати рідних, представлялась волонтеркою і повідомляла неправдиву інформацію, що розшукувані знаходяться в госпіталі у Бахмуті.

Зловмисниця просила перерахувати на її банківський рахунок кошти на лікування, харчування й транспортування військових у безпечне місце. Суми, які вона озвучувала, коливалися від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

Обмануті люди, почувши радісну звістку та намагаючись допомогти рідним, перераховували кошти на картку «волонтерки», які та знімала і використовувала у своїх цілях, а номери потерпілих блокувала.

Поліцейські розшукали жінку. Під час слідчих дій у неї вилучили засоби мобільного зв’язку і банківську картку, на яку ошукані люди перераховували гроші.

В ході слідства поліцейські встановили чотирьох громадян, які загалом відправили шахрайці понад 9 тис. грн.

Зібравши достатньо доказів, слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури висунули фігурантці обвинувачення за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно.

Обвинувальний акт скерували до суду, який дослідивши зібрані поліцейськими докази, визнав обвинувачену винною і призначив їй покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора роки. Засуджена повинна періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Також суд зобов’язав жінку відшкодувати потерпілим завдані матеріальні збитки.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки