14.11.2023

За дві доби негоди в Одесі зафіксовано падіння 71 дерева та великих гілок

Протягом двох діб в Одесі панувала негода: не вщухали сильний вітер і дощ. Загалом з 11 по 13 листопада сталося падіння 71 дерева та великих гілок.

Через це зазнали пошкоджень дроти зовнішнього освітлення (зафіксовано 12 поривів).

Такі дані навели сьогодні в Одеській мерії.

Комунальні служби міста терміново розпочали роботи з прибирання повалених дерев, відновлення повітряних ліній зовнішнього освітлення та відновлення роботи електротранспорту.

Найперше працівники комунальних служб звільняли від повалених дерев дороги, автомагістралі, пішохідні доріжки, а також прибирали дерева, які заважали проїзду до соціально значущих об'єктів. У роботах було задіяно вісім одиниць спецтехніки (вишки та маніпулятор).

Бригади по декілька фахівців КП «Міськзелентрест», КП «Одесміськсвітло» і КП «ОМЕТ» розпилювали дерева та гілки, відновлювали електромережі.

Більшість дерев, що впали, – це тополі висотою 40-50 метрів. Розмокла від дощу деревина та парусність сприяють падінню здорових дерев. Стовбур стає надзвичайно важким і коріння не утримує його в землі. Для ліквідації одного такого випадку (розпил на невеличкі частини та погрузка) потрібно декілька годин.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки