24.10.2023

Сили оборони півдня України ‒ про оперативну обстановку, ворожі обстріли і втрати окупантів

Обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України. В оперативному зведенні також йдеться про наступне:

✔️Угрупування ворожого флоту складають вісім кораблів, з них сім ‒ у Чорному морі та один ‒ в Азовському. На бойовому чергуванні знаходяться два надводні ракетоносії можливим спорядженням до 16 ракет типу “Калібр”.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник здійснював авіаційні удари із комбінуванням пусків ракет повітряного базування і керованих авіабомб (КАБів) по Херсонській області.

За бойову добу обліковано застосування 44 керованих авіабомб, зокрема по Іванівці, Микільському, Козацькому, Зміївці, Ясній Поляні, Тягинці, Ольгівці, Львовому, Садовому. Внаслідок ударів є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено кількадесят будинків.

✔️Серед ночі з тимчасово окупованого Кримського півострову ворог запустив ударні БпЛА типу “Shahed-131/136”. Силами ППО в нашій зоні відповідальності знищено три дрони-камікадзе: два – на Миколаївщині, один – на Вінничині. Влучань не допущено.

Поряд з цим російські окупанти не припиняють пуски FPV-дронів та скидання осколкових боєприпасів з інших БпЛА. За минулу добу зафіксовано скидання 16 таких боєприпасів. Поранено двох цивільних у місті Берислав на Херсонщині.

✔️Кількість артилерійських обстрілів ворог знов наростив до 90, задіявши 540 снарядів. Під особливо щільним вогнем опинились Херсон, Кізомис, Антонівка, Дар’ївка, Зеленівка, Берислав, Дніпровське, Інженерне, Білозерка, Камишани, також дістав ворог і Очаків. Внаслідок обстрілів поранено семеро цивільних, пошкоджено близько трьох десятків приватних будинків, котельню, господарчі споруди, автомобілі, газогін та водогін.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

‒ 37 окупантів;
‒ 2 реактивні системи залпового вогню “Град”;
‒ 3 танки;
‒ 11 крупнокаліберних гармат різного типу, серед яких самохідна гармата “Гіацинт-С”;
‒ 1 станція радіоелектронної боротьби “Мандат”
‒ 8 одиниць автобронетехніки;
‒ 2 човни.

Знищено:

‒ пункт управління БпЛА;
‒ 2 польові пункти боєпостачання;
‒ спостережний пункт.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки