06.07.2023

У дитсадках Одеси запрацюють групи короткотривалого перебування

З вересня у муніципальних дитячих садках Одеси запрацюють групи короткотривалого перебування. Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Вона уточнила, що до 1 вересня в очному форматі в місті працюватимуть біля 50 дошкільних дитячих закладів (нагадаємо: вони можуть приймати дітей лише за наявності укриття, облаштованого у відповідності до всіх вимог). "Начебто, немало. І ‒ вкрай недостатньо, бо укриття в кожному менше за сам садок в три-шість разів. Величезні садки на 300 місць можуть приймати 75-100 дітей максимум. Це і є причиною першочергового влаштування дітей тих батьків, які працюють", ‒ пояснила директорка департаменту у дописі на своїй ФБ-сторінці.

Але і в разі, коли, приміром, мати не працює, наглядає за дитиною, у малечі має бути можливість зустрітися з однолітками, пограти, побачити вихователя, логопеда, психолога, побути на занятті з музичним керівником тощо. Для цього в дитсадках і організують групи короткотривалого перебування. Відвідувати їх діти зможуть два-три рази на тиждень. Ця послуга безплатна.

Наразі департамент освіти приймає заяви від батьків, які потребують цієї послуги.

Звертаючись до них, Олена Буйневич повідомила: "Незабаром ви отримаєте від вихователя вашого садочка повідомлення, у якому вам запропонують 2/3 рази на тиждень приводити дитину у заклад дошкільної освіти на три години. Це може бути ваш садочок або сусідній, у якому є укриття. За цей час малюки відвідають ті заняття, які їм необхідні за віком та індивідуальними потребами. А батьки зможуть зайнятися своїми справами. Просимо вас дочекатися запиту з садочка, надати інформацію про цю потребу, а коли групу для вас підготують - написати відповідну заяву.

Якщо ви відмовитесь від даної пропозиції, це не означатиме, що дитину виключать зі списків садочка. Скористатися послугою можуть ті, кому вона дійсно потрібна. До речі, можливо, хтось з батьків, чия дитина відвідує садочок, теж вирішить перейти саме на такий режим. Бо пропусків дуже багато, шкода, можемо взяти дитину, батьки якої дійсно потребують цього. Відкривати групи будуть не за рахунок тих, що вже діють, а там, де розширюється або створюється нове укриття".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки