06.06.2022

Велика Британія надасть Україні реактивні системи залпового вогню M270

Велика Британія надасть Україні сучасні реактивні системи залпового вогню M270, які за допомогою високоточних керованих ракет можуть вражати цілі на відстані до 80 км.

Про це сьогодні, 6 червня, оголосив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес у заяві, опублікованій на офіційному веб-сайті британського уряду. Поставку цієї зброї України особисто підтвердив і прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Ці системи передаються, аби допомогти Україні захиститися від російської агресії.

Рішення було прийнято у відповідь на запити ЗСУ щодо високоточної зброї більшої дальності, необхідної для захисту від російської важкої артилерії, яка використовується для руйнацій на східному Донбасі. Зазначається, що це рішення тісно узгоджено з рішенням США про надання українській стороні ракетної артилерійської системи підвищеної мобільності (HIMARS) – варіант РСЗВ (MLRS).

Також повідомляється, що Велика Британія постачатиме боєприпаси M31A1 у великих масштабах.

Міністр оборони Бен Воллес сказав: "Велика Британія підтримує Україну в цій боротьбі та бере на себе провідну роль у забезпеченні її (України – прим. пер.) героїчних військ зброєю, необхідною для захисту своєї країни від неспровокованого вторгнення. Якщо міжнародна спільнота й надалі підтримуватиме її, я вірю, що Україна зможе перемогти.

Оскільки тактика Росії змінюється, так само (змінюється – прим. пер.) і наша підтримка Україні. Ці дуже потужні реактивні системи залпового вогню дозволять нашим українським друзям краще захистити себе від жорстокого використання далекобійної артилерії, яку сили Путіна використовували без розбору, щоб зруйнувати міста".

Також повідомляється, що українські військові навчатимуться використовувати пускові установки у Великій Британії, щоб вони могли максимально підвищити ефективність систем. Раніше було оголошено, що українські військовослужбовці будуть навчені використовувати різноманітну бронетехніку, яку передала Велика Британія, зокрема Mastiff, Husky та Wolfhound.

На сайті британського уряду зазначається: Велика Британія була першою країною Європи, яка постачала летальну допомогу Україні, і з тих пір надала ЗСУ тисячі протитанкових ракет, протиповітряних систем та бронетехніки. Британія також взяла на себе провідну роль у координації міжнародних пожертвувань військової допомоги: Бен Воллес провів дві міжнародні конференції донорів для координації підтримки з боку 35 країн-партнерів, а літаки Королівських повітряних сил перевезли в Україну тисячі тонн військової допомоги від донорів з усього світу.

Велика Британія продовжить надавати допомогу, щоб забезпечити Україні те, що їй необхідно для захисту від жорстокої російської агресії.

"Збройні Сили України вдячні уряду та народу Великої Британії за підтримку суверенітету, територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом та за ухвалене рішення про надання Україні реактивних системи залпового вогню M270", – сказано в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки