29.04.2022

В Одесі запровадять «затяжну» комендантську годину

В Одесі діятиме подовжена комендантська година – з 22:00 1 травня до 5:00 3 травня. Про це повідомили сьогодні в Одеській обласній військовій адміністрації.

Відповідне розпорядження видав начальник ОВА Максим Марченко.

Нагадаємо: протягом комендантської години заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

В обласній військовій адміністрації наголошують: ця подовжена комендантська година діятиме лише в місті Одеса. На іншій території Одеської області режим комендантської години залишається без змін, тобто з 22:00 до 5:00.

РОБОТА ТРАНСПОРТУ

Громадський транспорт у зазначений період комендантської години часу в місті Одеса працювати не буде.

• У зазначений період часу комендантської години буде повністю зупинена робота залізничного вокзалу міста Одесса та автостанцій, розташованих у місті (автостанції «Привоз», «Старосінна», «Привокзальна» та центральний Автовокзал у м. Одеса). Про введенні обмеження поінформовано перевізників, які здійснюють перевезення на території області та перевізників, які здійснюють перевезення з інших областей України до міста Одеса, а також міжнародних автомобільних перевізників (Румунія, Болгарія, Молдова, Польща). Додатково інформація про обмеження роботи транспортної інфраструктури міста доведена до відома автостанцій Миколаєва, Вознесенська, Первомайська.

Категорично заборонено пересування містом власним автотранспортом у зазначений період часу комендантської години.

РОБОТА ПІДПРИЄМСТВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ

Без змін в місті Одеса працюватимуть лише підприємства та організації критичної інфраструктури – швидка допомога, ДСНС тощо.

• Керівникам підприємств, установ та організацій з безперервним циклом виробництва, що здійснюють свою діяльність на території міста Одеси, необхідно забезпечити подання Департаменту економічної політики та стратегічного планування обласної військової адміністрації до 16.00 30 квітня 2022 року списків осіб (прізвище, ім’я, по батькові, посада), які будуть задіяні в роботі в зазначений період часу комендантської години для пересування містом Одесою, необхідних для забезпечення виробничого процесу, у разі відсутності у них спеціальних перепусток.

• Одеська обласна військова адміністрація передасть дані списки до коменданта Одеської області для подальшого доведення до особового складу блок-постів та патрулів.

• Керівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, що здійснюють свою діяльність на території міста Одеси, своїм рішенням та розпорядженням мають оголосити 2 травня вихідним днем і перенести його відпрацювання на інший період в робочому графіку підприємства.

Вигул собак дозволяється поблизу будинку, не віддаляючись від місця проживання, з максимально коротким часом прогулянки. При собі мати документи, що засвідчують особу.

Одеська обласна військова адміністрація звертається з проханням до одеситів з розумінням поставитися до введених обмежень та не порушувати їх. Такі заходи необхідні, в першу чергу, задля вашої безпеки, що тим самим збереже ваше життя, бо наслідки можуть бути фатальними.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки