25.03.2022

Оперативне командування «Південь»: ворог намагається психологічно тиснути на мешканців Одещини

Ворог продовжує здійснювати психологічний тиск на цивільне населення Одеської області, проводячи обстріли берегової смуги, повідомляють в оперативному командуванні «Південь».

Так, сьогодні противник намагався нанести ракетний удар з акваторії Чорного моря у напрямку Одеської області. Однак зустрів гідну відсіч Протиповітряної оборони: три ракети знищено.

«Військовослужбовці ЗСУ, сили Протиповітряної оборони та інші складові сил оборони на півдні України вживають заходи щодо недопущення висадки морського десанту. Обстановка у місті та області стабільна та контрольована», – підкреслив речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

В командуванні Військово-морських Сил України також повідомили, що за три години після спроби чергового обстрілу окупанти оголосили про «гарантії» безпеки та «гуманітарні коридори» для проходу суден з українських портів.

«Намагання подати себе з гуманної сторони лише є маніпуляцією. Якщо рф дійсно має намір забезпечити гуманітарні місії, то в першу чергу потрібно перестати знищувати погодженні гумунітарні коридори, припинити бойові дії та відвести свої війська з України і кораблі з української виключно морської економічної зони!», – наголошують в ВМС.

І нагадують: з перших днів вторгнення рф оголосила зоною бойових дій північно західну частину Чорного моря, та в порушення норм безпеки цивільного судноплавства та міжнародного гуманітарного права почала обстріли іноземних цивільних суден.

Внаслідок ракетних ударів окупанти потопили суховантажне судно під прапором Панами "Helt", було вражено танкер під прапором Молдови "Millennial Spirit", а у північній частині Чорного моря на якірній стоянці потрапили під обстріли та зазнали значних ушкоджень два балкери "Namura Queen" та "Lord Nelson" (прапор Панами). Здійснюючи піратські дії, кораблями рф захопили в полон судно Морської пошуково-рятувальної служби "Sapfir", що виконувало гуманітарну місію.

Ще про підсумки дня – в коментарі начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки