27.09.2021 | Социальная сфера

Держпраці: як убезпечитись від травматизму на будівельних майданчиках

Роботи в будівельній галузі завжди були і залишаються роботами підвищеної небезпеки. Тому фахівці Держпраці надають підвищену увагу безпечній організації робіт на будівельних майданчиках Одеси і області.

24 вересня в Головному управлінні Держпраці в Одеській області відбулась онлайн-конференція «Профілактика виробничого травматизму в будівельній галузі». В ній взяли участь представники більш як 30 підприємств будівельної галузі. Також було залучено Одеську обласну організацію роботодавців.

На конференції представникам підприємств Одеси і області було роз’яснено основні аспекти законодавства України, що регулюють питання охорони праці, промислової безпеки, основні вимоги, які постають перед замовниками та підрядними організаціями будівництва. Йшлося про «Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках», «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів», основні вимоги під час проведення планових перевірок додержання законодавства з питань охорони праці та праці. Було приділено увагу проблемі розслідування аварій, які виникають під час експлуатації ліфтів. Учасників ознайомили також з низкою нормативних актів.

Представники Головного управління ще раз висвітлили проблему, на яку було неодноразово звернуто увагу на попередніх онлайн-конференціях: необхідність координаторів робіт на будівельних майданчиках. Координатор з питань охорони праці на стадії розробки проектної документації призначається до початку розроблення проектної документації, координатор з охорони праці на стадії будівництва — до початку виконання будівельних робіт.

Організатори конференції звернули увагу на необхідність високої професійної підготовки для персоналу, який експлуатує обладнання підвищеної небезпеки. Фахівці Головного управління підкреслили, що облік даного обладнання має вести працівник, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, або інший працівник, призначений суб’єктом господарювання.

Також фахівцями було розглянуто питання, яке зараз є одним із основних для України, — як вберегти здоров’я людей, захистивши їх від агресивного вірусу COVID-19.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки