05.05.2014 | Политика

Олег Тягнибок: «Путінські диверсанти та кремлівські холуї не уникнуть покарання за антиукраїнський терор в Одесі»

Звільнення кремлівських терористів – державна зрада та безпосередня підтримка сепаратизму. Усі, хто до цього причетний, не уникнуть покарання. Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Він відвідав Одесу, де зустрівся з першим віце-прем'єр-міністром України Віталієм Яремою, відповідальним за правоохоронний та силовий блок, та головою обласної державної адміністрації Володимиром Немировським.

Лідер націоналістів заявив: «Кров 2 травня – на руках Путіна. Він є замовником та організатором цієї бійні, що була покликана стати початком захоплення всього південного сходу України. Лише самопожертва простих українців Одеси, які йшли під кулі терористів, але провели народну антитерористичну операцію та показали силовикам, як насправді потрібно захищати Україну, дозволила зруйнувати путінський план. З іншого боку, така велика кількість жертв зумовлена тим, що й наразі в наших силових органах лишається безліч тих, хто служить не народові України, а «русскаму міру». Тому без негайної та докорінної люстрації годі сподіватися на збереження цілісності Української держави».

Під час спілкування з громадою обласного центру лідер націоналістичного об'єднання зазначив: «Трагічні події в Одесі, коли озброєні загони путінських терористів напали на мирний марш українців, що призвело до загибелі десятків людей, а також масові вбивства, викрадення та катування громадян в окупованому Криму та на Донбасі вказують на те, що антиукраїнський терор і проведення етнічних чисток є чітко поставленим завданням путінських диверсантів в Україні.

Відомі численні факти вбивств, нападів, принижень, звільнення з роботи українців тільки за те, що вони спілкувалися рідною мовою, мали при собі український прапор чи взяли участь у мітингах на підтримку єдності України. Зокрема, впродовж останніх кількох днів на Донбасі викрали та катували свободівців Ярослава Маланчука й Артема Попіка. А вчора під час нападу путінських терористів на Одесу було важко поранено свободівця Дмитра Кірова. Зараз лікарі борються за його життя.

Цинічно прикриваючись гаслами захисту прав російськомовних, путінські терористи ведуть війну на знищення українських патріотів у південно-східних регіонах країни так само, як це було в сталінські часи. Ці дії підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду як злочини проти людяності. Ми маємо зробити все для того, аби путінські виконавці та їхні командири в Москві постали перед Гаазьким трибуналом. Правоохоронні органи та Міністерство юстиції України мають документувати всі факти злочинів та направити відповідний позов до Міжнародного кримінального суду. Для цього парламент повинен невідкладно ратифікувати Римський статут.

Відповідальність за вчинені терористами злочини лежить також на правоохоронних структурах нашої держави, які проявили злочинну бездіяльність у час, коли мирні громадяни найбільше потребували їхнього захисту. Усі ці випадки має розслідувати Генеральна прокуратура».

Аби переломити ситуацію та врятувати Українську державу, лідер націоналістів закликав без зволікань видати зброю справжнім патріотам, які не побояться стати на захист Батьківщини: «Свобода» вимагає від влади негайно озброїти патріотів-добровольців, які готові зі зброєю в руках захищати територіальну цілісність України та протидіяти терористам. Тільки рішучі силові дії зупинять путінських терористів. Злочинців обов'язково буде покарано. Якщо це не зробить влада, то це зроблять самі українські патріоти. Ми не допустимо антиукраїнського терору на нашій землі!»

Подробнее о «черной пятнице», 2 мая, читайте здесь,

фоторепортажи размещены здесь.

О вчерашних событиях – освобождении ранее задержанных сепаратистов и шествии одесситов на Куликово поле – читайте здесь и здесь

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки