25.08.2012 | Общество

15 кілометрів від Одеси. Як бути незалежними в Переможному?

День Незалежності у селі Переможне на Одещині відзначили тихенько, як самі змогли. Зранку місцеві хлопці організували музику на дворі клубу, увімкнули гімн України та встановили на будівлі державні прапори.

Зустріч Ольги Герасим'юк з жителями с. Переможне, Одеська обл.

Зустріч Ольги Герасим'юк з жителями с. Переможне, Одеська обл.

Молоді активісти села своїми руками зробили стадіон та дитячий майданчик

Молоді активісти села своїми руками зробили стадіон та дитячий майданчик

Вхід до ФАПу. Люди кажуть, що перед приїздом Ольги Герасим'юк вивіску приймальні ПР зняли...

Вхід до ФАПу. Люди кажуть, що перед приїздом Ольги Герасим'юк вивіску приймальні ПР зняли...

Вони не просять багато, вони хочуть просто радіти своєму життю в своєму домі

Вони не просять багато, вони хочуть просто радіти своєму життю в своєму домі

Одним з приємних сюрпризів цього дня для селян став приїзд їхньої улюбленої телеведучої програми «Без табу» Ольги Герасим’юк. Віддані шанувальники цієї програми разом із усією країною переживали та підтримували героїв передачі. Тепер самі глядачі можуть стати підтримкою тієї, хто не шкодувала ані сил, ані часу заради допомоги простим людям. Адже Ольга Герасим'юк є кандидатом по 139 мажоритарному округу, де на неї чекає непроста конкуренція з чоловіками.

Переможне взагалі є одним із небагатьох унікальних сіл. Тут проживає велика кількість активних молодих сімей, які прагнуть до справжнього покращення життя, а не того, що на плакатах. Люди готові своїми руками облаштувати своє село, і зазвичай так і роблять — самі збудували дитячий майданчик, самі облаштували примітивне футбольне поле — сітка на воротах сплетена з шматків, які зібрали по домівках. Але гроші на село не надходять з бюджету, а чому — дізнатися неможливо. Бо, як кажуть люди, в сільраді іх не приймають, вважаючи село безперспективним з точки зору голосів на виборах — а відтак воно «непотрібне».

На зустрічі із Ольгою Герасим’юк односельчани говорили про свою найважливішу проблему — у селі нікуди подіти дітей, поки батьки працюють. А на щастя в Переможному багато немовлят, близько 35 дошколят. Батьки водять і возять іх за собою — бо не мають дитсадка. Молоді мами й тата запропонували приміщення колишньої школи для облаштування дитячого садочка, проте в сільраді відмовили...Та й дах тієї будівлі тече. Селяни самі своїми руками його латали, та наразі все марно. На ремонт школи було виділено 300 тисяч гривень, як оголосили місцевим жителям. За всі ці кошти побудували лише «дорогоцінну» прибудову.

Хворіти в селі не можна. Адже якщо стане зле, є вірогідність, що і «швидка» не приїде. Нещодавно так ледве встигли врятувати хлопчика — Бог послав випадкову машину. Коли йде дощ — до села не добратися взагалі. А в місцевому фармакологічно-акушерському пункті не те, що холодильника немає, щоби ліки зберігати, — там ще й приймальну Партії регіонів влаштували.

Саме під час бесіди народного депутата Ольги Герасим’юк із жителями із скандалом з’явилася жінка, яка назвалася лідером місцевого осередку ПР. Надія Михайлівна суворо почала вимагати розійтися, бо, мовляв, ніхто не має права збиратися тут, навіть на вулиці, без дозволу, далі цитата: «Партія регіонів — це сільська рада, Красносьоловська володіє цим селом!»…

Село Переможне, певне, не дарма має таку назву. Тут живуть люди, які звикли робити все так, як вони це бачать і, звісно, ж які отримують перемогу кожного дня в своєму житті. Перемагають вже тим, що, попри все не опускають руки, що хочуть зробити все для місця, в якому вони народилися і яке вони люблять всім серцем. Вони не просять багато, вони хочуть просто радіти своєму життю в своєму домі.

«Ми, наша команда, відзняли все, про що селяни розказали, будемо робити журналістське й депутатське розслідування, зустрінемося з керівництвом, зажадаємо відповіді про використання коштів, які мали бути виділені на ті всі справи. Я звертаюся з депутатськими запитами, ми на прямому зв'язку з селом й невдовзі повернемося туди з результатами й для продовження роботи», — заявила за підсумками зустрічі Ольга Герасим’юк.

Прес-служба народного депутата України Ольги Герасим’юк.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки