05.05.2023

В Одесі проведено третю трансплантацію серця

У ніч на 5 травня було проведено першу трансплантацію серця в Одеській міській клінічній лікарні № 1. Це вже третя така операція в місті, дві попередні провели в лікарні № 10.

Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Як і раніше, операція була проведена бригадою лікарів з Інституту серця МОЗ України на чолі з провідним кардіохірургом Борисом Тодуровим.

До Єврейської лікарні був доставлений пацієнт з важкою черепно-мозковою травмою. Лікарі доклали максимальних зусиль для його порятунку, але, на жаль, ураження були несумісні з життям і констатовано смерть мозку.

«Родичі пацієнта проявили високу громадянську свідомість і надали дозвіл на трансплантацію, за що висловлюємо їм безмежну вдячність. Тим самим шанс на порятунок життя отримали четверо людей, оскільки був проведений перший в Одесі забір чотирьох органів», – зазначили в мерії.

Донорське серце отримав 59-річний одесит, який переніс два інфаркти й гостро потребував трансплантації. Дві донорські нирки та печінка доставлені до Києва для порятунку життя ще трьох людей.

«Висловлюємо глибоку вдячність Борису Михайловичу Тодурову та його команді, а також медикам Одеської міської клінічної лікарні №1 за високий професіоналізм, самовіддану працю та врятоване життя пацієнта. Подальший розвиток трансплантології на базі міських лікарень Одеси надає можливість продовжувати рятувати життя», – наголошується в повідомленні.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки