23.01.2023

На Одещині затримали співробітника Державної міграційної служби, підозрюваного у вимаганні хабарів

На Одещині правоохоронці затримали співробітника управління боротьби з контрабандою Державної міграційної служби України. Його підозрюють у вимаганні хабарів із перевізників.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що фігурант вимагає з перевізників неправомірну грошову винагороду — за безперешкодний митний та прикордонний контроль при переміщенні іноземців з України. Було встановлено, що у водія, який займається перевезенням хасидів з Умані до Кишинева, службовець зажадав 150 доларів за один мікроавтобус з пасажирами.

Підозрюваного затримали «на гарячому» в пункті пропуску «Старокозаче-Тудора», коли він  отримав від перевізника 700 доларів США.

В ході обшуку за місцем служби та проживання зловмисника правоохоронці вилучили гроші, мобільні телефони, флешносії, інші предмети, які “зберегли сліди вчинення злочину”.

Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. 

За законом, вимагання службовою особою неправомірної вигоди карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом працівників Управління Служби безпеки України в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури. Триває слідство.

Фото Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки