09.01.2023

«Укренерго»: споживання електроенергії в Україні зросло

Сьогодні, 9 січня, споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня.

У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Про це повідомила Національна енергетична компанія «Укренерго».

Зазначається, що залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни.

Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію (серед них і найпотужніша Запорізька АЕС).

В НЕК наголошують: «Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога. «Укренерго» закликає українців: «Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень».

Тим часом на Одещині аварійні бригади ДТЕК Одеські електромережі працюють у посиленому режимі через негоду. В Одесі та області на сьогодні оголошене штормове попередження, яке діятиме й завтра, очікується погіршення погодних умов. За даними синоптиків, прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності).

Бригади переведені у посилений режим та працюють 24/7, щоб вчасно усувати аварії. Енергетики також просять допомогти енергосистемі та не перевантажувати мережу під час різкого похолодання.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки