03.01.2023

В Одесі розробляють програму енергетичної безпеки міста

Одеський міський голова Геннадій Труханов провів засідання робочої групи з розробки програми енергетичної безпеки Одеси. Про це повідомили сьогодні в мерії.

За повідомленням департаменту інформації, йдеться про системний документ, який не тільки дозволить забезпечити безперебійну роботу всіх постачальників послуг, але й надасть змогу поступово змінювати підхід до енерго-, водо- та теплопостачання.

У засіданні взяли участь представники компаній ДТЕК, НЕК Укренерго, Одеська ТЕЦ, Інфоксводоканал, Одесагаз. Кожен надав свої пропозиції та доповнення до програми.

Основне питання – можливість будівництва об’єктів власної генерації електроенергії у регіоні. Це можуть бути як газотурбінні установки, так і сміттєпереробний комплекс, здатний генерувати енергію, та відновлювана енергетика.

«Усі варіанти будуть розглянуті експертами з енергетики, які беруть участь у створенні програми. Після цього першочергове завдання – розробити технічні умови та покроково рухатись далі», – прокоментував результати роботи мер Геннадій Труханов.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки