03.01.2023

Арештовані на Одещині активи російського олігарха передано до АРМА, – Нацполіція

До Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передано активи російського олігарха, заарештовані на Одещині.

Про це повідомили сьогодні в Національній поліції України.

Йдеться про 50 тис. тонн залізної руди, яку співробітники слідчого управління Одеської поліції, управління стратегічних розслідувань в регіоні та обласної прокуратури виявили на території одного з портів.

Ця партія корисних копалин належить компанії російського олігарха з найближчого оточення кремлівської політичної верхівки. Відомо, що руду доставили до порту ще у січні 2022 року для подальшого відправлення на промислові об’єкті Росії. Однак, після повномасштабного вторгнення РФ на територію України стосовно олігарха – бенефіціарного власника – були застосовані санкції РНБО України, США та Євросоюзу.

За даними слідства, суб’єкти господарської діяльності держави-агресора шукали способи вивезти копали з України. Аби приховати реальний пункт призначення, залізну руду планували відправити морським транспортом компаніям в різних точках світу, що входять до холдингу російського олігарха, а потім – підприємствам воєнно-промислового комплексу РФ, зокрема й ракетобудівної промисловості.

У межах кримінального провадження, що розслідується за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, на партію залізної руди вартістю в 800 млн грн було накладено арешт.

27 грудня за рішенням Київського районного суду Одеси майно російського олігарха передано у комерційне користування до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Отримані від такого користування кошти підуть на потреби Збройних Сил України.

Відео: Національна поліція України.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки