06.10.2022

Ввечері на Одещині знищено три іранські дрони-камікадзе Shahed-136

Сьогодні ввечері, в проміжок часу з 18:30 до 20:00 російські загарбники атакували Одещину трьома дронами-камікадзе Shahed-136. Всі вони збиті силами та засобами ППО повітряного командування «Південь».

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Сьогодні ж близько 15:00 на Миколаївщині ліквідовано два БпЛА окупантів – ударний іранський безпілотний авіаційний комплекс Mohajer-6 та БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».

Про це повідомила служба зв’язків з громадськістю повітряного командування «Південь».

Нагадаємо, раніше сьогодні заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив: від початку застосування безпілотних літальних апаратів-камікадзе типу Shahed 136, які росіяни маркують як «Герань-2», противник використав 86 таких БпЛА, 60% відсотків їх – знищено (це дані без урахування сьогоднішніх денних та вечірніх повітряних тривог).

Інші новини з півдня України – в зведенні Оперативного командування «Південь»:

– Обстановка у операційній зоні Південнобузького напрямку залишається складною, динамічно розвивається та контролюється Силами оборони. Ми продовжуємо активні бойові дії із звільнення окупованих територій, закріплюємось і просуваємось.

– Ворог проводить перегрупування військ, намагається стримати наступальні дії Сил оборони. На Миколаївському напрямку веде активну оборону та намагається утримувати зайняті рубежі.

– Продовжуються спроби відновити активний рух через річку Дніпро.

– Противник продовжує терор мирного населення, веде обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії населених пунктів, прилеглих до лінії зіткнення, в глибокий тил спрямовує ракети і дрони.

– Протягом ночі ворог кілька разів атакував Одеську та Миколаївську області з моря дронами-камікадзе. 9 ворожих посланників-вбивць знищено силами та засобами Протиповітряної оборони.

– Під ранок ворог наніс ракетний удар із застосуванням С-300 по населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини вздовж лінії зіткнення. Без людських втрат.

– Майже всю ніч ворожі реактивні системи залпового вогню та важка артилерія гатили по Нікопольській, Марганецькій та Мирівській громадах. Близько 70 снарядів прилетіло по об’єктах цивільної інфраструктури і житлових кварталах. В Нікополі внаслідок обстрілу в одному з житлових будинків виникла пожежа, ще з десяток - пошкоджено, також є влучання в об’єкт промислової інфраструктури. Постраждалих та загиблих немає.

– У Мирівській і Марганецькій громадах пошкоджено кілька приватних будинків та господарських споруд. Без втрат.

– З метою уточнення положення наших підрозділів та корегування вогню артилерії ворог продовжує активну повітряну розвідку як в Бериславському і Баштанському районах, так і вздовж морського узбережжя Одещини й Миколаївщини.

– Вранці на підльоті з моря до Очакова силами та засобами протиповітряної оборони ліквідовано два російських безпілотника оперативно-тактичного рівня.

– Нашою авіацією нанесено два удари по пунктах розгортання ворожих зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони в Каховському та Бериславському районах.

– Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі виконали 215 вогневих завдань по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки. За наявними даними вороже військо скоротилось на 11 осіб та втратило броньовану автівку. Решта втрат ворога дорозвідується.

– Вороже корабельне угруповання в Чорному морі продовжує переховуватися поблизу узбережжя Криму. Там маневрують 10 ворожих кораблів та катерів. У готовності до застосування ракетного озброєння перебувають п’ять носіїв крилатих ракет типу «Калибр», два з яких – підводні. 32 ворожих «Калібри» продовжують загрожувати ударом з моря по всій території України.

– Ракетні удари, диверсійні заходи і прояви, як і артилерійські обстріли та атаки дронів в районах, географічно досяжних ворожими засобами ураження, залишаються в переліку актуальних загроз.

Тож алгоритм дій за сигналами тривог незмінний і обов’язковий для виконання. Не нехтуйте власною безпекою, бережіть себе і близьких. Будьте свідомими і уважними, але не поширюйте неперевірену інформацію та дані про розташування, переміщення чи інші, навіть дуже позитивні дії наших підрозділів. Пам’ятайте про інформаційну тишу і гігієну. Не піддавайтесь паніці та провокаціям.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки