11.09.2022

ОК «Південь» – про ракетну загрозу з моря й оперативну обстановку на фронті

На бойовому чергуванні у Чорному морі продовжують перебувати два ворожі носії високоточної зброї із сумарним залпом в 16 крилатих ракет морського базування «Калібр».

Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь».

Наголошується: посилення активності ворога щодо ракетних ударів прогнозована, їх інтенсивність може бути досить щільною. Не ігноруйте попередження про небезпеку, дотримуйтесь алгоритмів і правил дій за сигналами тривог.

«Враховуйте, що розгублений та зганьблений відступом ворог може вдаватися до інформаційних та пропагандистських маніпуляцій, тож ретельно перевіряйте достовірність отриманої інформації. Пам’ятайте про доцільність інформаційної тиші під час військової операції, будьте пильні і обережні на звільнених територіях. Ворожа підступність полишила там забагато небезпечних сюрпризів», – попереджають військові.

В денному зведенні ОК «Південь» також йдеться про наступне:

Обстановка у Південнобузькій операційній зоні залишається динамічно напруженою, але контрольованою Силами оборони. Тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення.

Підрозділи окупаційних військ намагаються залучити резерви, сподіваючись перехопити ініціативу.

Ракетно-артилерійським вогнем за підтримки тактичної та армійської авіації ворог намагається вплинути на темп просування наших військ.

Під ранок силами до взводу на бойових машинах піхоти та десанту намагався провести розвідку боєм з метою виявлення наших позицій. Отримав жорстку відсіч, втратив до 50% особового складу, дві БМП і відступив.

Протягом ночі ворог завдав чотири авіаційних та три ракетних удари по позиціях наших військ та по об’єктах цивільної інфраструктури.

Ракетами наземного базування «Онікс» з берегового ракетного комплексу «Бастіон» з тимчасово окупованого Криму завдано ударів по Вознесенському і Миколаївському районах. Силами протиповітряної оборони дві ракети знищено у повітрі. Одна з ракет влучила в п’ятиповерховий будинок в Миколаєві, пошкодження отримали й кілька навколишніх житлових будинків. Постраждали 9 цивільних осіб, трьох з них госпіталізовано.

Ближче до ранку з напрямку Азовського моря ворожою стратегічною авіацією атаковано Березнегувацьку громаду. Дві крилаті ракети Х-22 влучили у приватний сектор. Зруйновано два житлові будинки. Постраждало п’ятеро людей.

Ранком Миколаївщина знов зазнала ракетної атаки. Стратегічною авіацією ворог доправив по Вознесенську три крилаті ракети Х-555, які влучили в елеватор із запасами пшениці. Виникла пожежа оперативно ліквідована вогнеборцями. Постраждалих немає.

В Нікопольському районі ніч також характеризувалася вогневою активністю ворога, який тричі атакував системами залпового вогню «Град» та важкою артилерією.

Два десятки реактивних снарядів та понад півтора десятки 152 мм снарядів спричинили руйнування в самому райцентрі. Пошкоджено кількадесят житлових, у тому числі багатоквартирних будинків, гаражі, адмінбудівлі, заклади освіти та медичного сервісу, об'єкти промислової інфраструктури, автомобілі, газогін та лінії електропередач. Постраждали троє цивільних, госпіталізовані до лікарні.

За ніч нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 130 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та бойової техніки ворога, наведеному мосту та складу боєприпасів.

Сили оборони контролюють обстановку на мостах та корегують плани ворога щодо спроб використання їх для транспортного сполучення. Наш вогневий вплив на пробні рейси змушує їх зупиняти сполучення і продовжувати пошук альтернатив.

За результатами виконання бойових завдань підтверджено втрати ворога у кількості 35 окупантів, п’яти одиниць авто-бронєтехніки та міномета 120 калібру. В районі Нової Каховки знищено склад боєприпасів та наведений міст через Дніпро.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки