31.08.2022

Оперативне командування «Південь» – про новини з південного фронту

На півдні України ЗСУ продовжують знищувати логістичні шляхи російських окупантів, пункти управління ворожими підрозділами, місця скупчення сил і засобів противника.

Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь», зазначивши, що «обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена та динамічна, але контролюється силами оборони».

В денному зведенні ОК «Південь» також йдеться про наступне:

– Протягом ночі ворог кілька разів обстріляв зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Нікопольський район. За наслідками влучань реактивних снарядів в районному центрі пошкоджено коледж національної металургійної академії, дитячо-юнацьку спортивну школу, Будинок культури, кілька аптек та крамниць, 11 багатоквартирних будинків. Поранено 1 цивільну особу.

– Ближче до світанку ворог двічі вдарив по Широківській громаді. Під періодичним вогнем – населені пункти Березнегуватської громади. Постраждалих нема.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено удари по двох пунктах управління, двом складам з боєприпасами, засобам протиповітряної оборони, радіолокаційній станції та по районам зосередження ворожої артилерії.

Закріплено вогневий контроль над Каховським і Антонівським автомобільним мостами.

– Підтверджені втрати ворога складають: 15 рашистів, три танки Т-72, зенітно-ракетний комплекс «Тор», ударно-розвідувальний безпілотник «Форпост», шість одиниць авто-бронетехніки та два склади боєприпасів.

– В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться три ворожі носії крилатих ракет «Калібр», споряджені 20 ракетами.

Військові наголошують: «Загроза ракетних ударів та дистанційних артилерійських обстрілів в регіонах, наближених до зони безпосередніх бойових дій та на окупованих територіях, залишається вкрай високою.

Пильнуйте і будьте обережні, дотримуйтесь заходів безпеки, на сигнали тривог реагуйте оперативно і правильно. Не наближайтеся до підозрілих предметів, це може бути небезпечно. Інформуйте про них компетентні органи, убезпечте себе і оточуючих».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки