25.08.2022

ОК «Південь» – про стан Антонівського мосту та інші новини з Південнобузького напрямку

Стан Антонівського мосту через Дніпро на тимчасово зайнятій російськими військами Херсонщині «вчергове відкореговано всупереч намірам окупантів». Про це повідомило сьогодні ОК «Південь».

Зазначається, що зважаючи на нанесені ушкодження та безперервний вогневий контроль, окупаційні війська наразі не наважуються ані використовувати, ані ремонтувати міст.

Загалом обстановка на Південнобузькому напрямку лишається напруженою, але контролюється силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Змін у складі та положенні не має.

В денному зведенні Оперативного командування «Південь» також йдеться про наступне:

– Протягом ночі ворогом нанесено два ракетних та один авіаційний удари, продовжувались артилерійські обстріли.

– По Миколаєву знов били з зенітно-ракетних систем С-300. Пошкоджено кілька приватних будинків та господарчих споруд, попередньо – втрат немає.

– В районі Олександрівки наші позиції ворог атакував ударним гелікоптером Ка-52. Без втрат.

– Реактивними снарядами систем залпового вогню «Смерч» атаковано житлові квартали Кривого Рогу. Пошкоджено кілька автівок, дорожнє покриття, багатоквартирним будинкам та прибудинковим будівлям завдано шкоди. Постраждалих немає.

– З важкої ствольної артилерії 152-го калібру обстріляно Нікополь. Без людських втрат.

– В селищі Чаплине на Дніпропетровщині завершилися рятувально-пошукові роботи. Внаслідок обстрілів житлового сектору та залізничної станції загинуло 25 людей, з них двоє – діти. Поранення дістала 31 людина.

– За результатами вогневої роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів знищено командні пункти тактичних груп артилерії ворога в Каховському та Бериславському районах. Підтверджено знищення семи рашистів, самохідної артустановки, автотехніки та ще одного складу боєприпасів в Новій Каховці.

– В штормовому Чорному морі 12 кораблів та катерів ворожого угруповання маневрують поблизу Криму. Як і раніше, напоготові чотири ракетоносії з 28-ма «Калібрами».

– Загроза ракетного удару як з моря, так і з повітря досить висока, не виключено і застосування берегових ракетних комплексів. Реактивні системи залпового вогню на Миколаївському, Херсонському та Криворізькому напрямку також цілком імовірні у застосуванні ворогом для обстрілів наших позицій та мирних населених пунктів.

«Дотримуйтесь заходів безпеки, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, використовуйте доцільні укриття та правила двох стін, пам’ятайте і про мінну небезпеку штормового моря. Обмеження правового режиму воєнного часу – це турбота про збереження вашого здоров’я та життів», – наголошують військові.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки