21.08.2022

За годину над Херсонщиною збито три ворожі безпілотники

Сьогодні, 21 серпня, в проміжок часу з 12:00 до 13:00 у небі над на Херсонщиною воїни повітряного командування «Південь» виявили та знищили три ворожі безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня.

Ймовірно, йдеться про БпЛА «Орлан-10», якими ворог намагався проводити повітряну розвідку та коригував вогонь артилерії. Про це повідомила служба з’язків з громадськістю повітряного командування «Південь».

Тим часом загальна обстановка на півдні України – «складна та напружена, але контролюється Силами оборони». Так її характеризує Оперативне командування «Південь».

Згідно з інформацією військових, минулої доби, 20 серпня, ворог продовжував ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не фіксувалося.

– Силами до мотострілецької роти за підтримки трьох танків тричі ворогом здійснювались спроби штурмових дій з Олександрівки в напрямку Таврійського. Успіху не мали.

– Дев’ять разів атакував штурмовою авіацією та гелікоптерами наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без наших втрат.

– За наслідками денного ракетного удару по Вознесенську встановлено, що удар був нанесений ракетою типу «Калібр». Поранено 14 цивільних осіб, серед яких є діти. Всі потерпілі мають поранення середнього та важкого ступеню.

Нашою авіацією нанесено п’ять ударів по скупченню живої сили, озброєнню та техніки ворога.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 230 вогневих завдань, за результатами яких уражено командний пункт 247-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії, знищено склади ворожих боєприпасів в Чорнобаївці та Старицях.

Вороже військо зменшено на 75 рашистів, корпусну самохідну гармату «Гіацинт-С», два ворожих танки Т-72 та ще шість одиниць броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

– Корабельне угруповання ворожого флоту після шторму в Чорному морі збільшено до 15 одиниць, які продовжують маневрувати в ракетно-безпечних районах моря. Напоготові два надводних і один підводний ракетоносій із сумарним залпом 20 ракет типу «Калібр» та два великі десантні кораблі.

«Актуальність загроз ракетних та артилерійських обстрілів – незмінна, а це значить, що незламність нашу ще випробовуватимуть на міцність. Не наражайте себе на небезпеку, дослухайтесь порад та вимог військового командування. Це все – для збереження ваших життів і цінностей. Будьте пильними і свідомими, розділяючи, яка інформація потребує негайного поширення, а яка – ретельної перевірки», – закликає Оперативне командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки