03.08.2022

В Одесі триває реалізація проєкту з альтернативного водопостачання

В Одесі триває реалізація проєкту з альтернативного водопостачання міста. Наразі проводиться аналіз води з місцевих водоймищ з метою її подальшого використання після очищення.

Про це повідомив муніципальний департамент інформації.

Збирають воду з відкритого джерела. Очищення відбувається у три етапи: механічне, через вугільні фільтри та ультрафільтрацію. Для цього використовують мобільні системи, отримані від японського міста-побратима Йокогама. Загалом Йокогама передала Одесі 33 такі системи.

Після отримання результатів лабораторних досліджень буде зрозуміло, чи придатна вода для споживання, чи використовуватиметься для технічних потреб.

«З кожним днем окупанти поводяться дедалі агресивніше, щодня завдають ударів по об'єктах інфраструктури. Ми маємо бути готові до всього, у тому числі мати можливість альтернативного водопостачання міста. Наше завдання сьогодні – обстежити всі наявні водоймища», – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Сьогодні забір матеріалу було зроблено в штольнях на пляжі «Ланжерон», де є виток підземних вод. Директорка департаменту міського господарства Наталія Мостовських повідомила: «Перші результати додають оптимізму: вода, яку ми минулого тижня взяли в ставках парку Перемоги, після очищення визнана придатною для пиття. Сподіваємося, що вода зі штолен матиме аналогічну якість, адже кожної доби тут з-під землі виходить біля 1000 кубометрів води, тобто це постійне джерело».

Фото, відео: Офіційний сайт Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки