03.08.2022

ОК «Південь»: обстановка в операційній зоні – напружена і динамічна

На українському півдні російські агресори продовжують ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Про загальну обстановку в операційній зоні – в зведенні Оперативного командування «Південь».

Наслідки чергового обстрілу Миколаєва

Наслідки чергового обстрілу Миколаєва

– Ворог створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, має на меті не допустити прориву наших військ, планує контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини.

– За ніч тричі атаковано Миколаїв. Двічі – реактивними системами залпового вогню «Смерч», а перед світанком – зенітно-ракетними системами С-300.

Внаслідок обстрілів виникли пожежі в гаражному кооперативі та біля елеватора. Вогонь оперативно ліквідовано. Зруйновано супермаркет та пошкоджено багатоповерхові будинки, аптеку, магазини, дорожнє полотно, територію кінно-спортивної школи. Інформації про постраждалих немає.

Також з РСЗВ «Град» ввечері обстріляно село Петрівське, де постраждали двоє людей.

По Орловому та Великій Костромці на Херсонщині і по Очакову на Миколаївщині ворог ударив з важкої ствольної артилерії. В Костромці зачепило дитячий садок та церкву. Пошкоджена лінія електропередач.

В Очакові уражено підстанцію, частина міста залишилась без електрики. Люди не постраждали. Решта подробиць уточнюється.

– Отримано інформацію про встановлені втрати ворога за ніч: ліквідовано 19 окупантів, знищено мобільну станцію супутникового зв’язку, протитанковий ракетний комплекс, дві автівки, в тому числі броньовану та два польових склади боєприпасів в Чорнобаївці та Бериславі. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

– В чорноморському ворожому угрупованні з 13 кораблів та катерів, що маневрують поблизу південно-західного узбережжя Кримського півострова, укриваючись від імовірних атак нашої зброї, напоготові два надводних носії ракет «Калібр» та три великі десантні кораблі.

– На Одещині ворожі інформаційні агенти продовжують ширити фейки про розташування військових підрозділів, зокрема, й з важким озброєнням, в об’єктах соціальної та культурної інфраструктури обласного центру, інших населених пунктів області, нагнітати ситуацію із загрозами критичній інфраструктурі регіону – забезпечення електрикою, опаленням, водою.

«Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтеся до неї критично, а до обмежень в рамках воєнного стану – з розумінням, дотримуйтеся встановленого порядку і алгоритмів дій за сигналами тривог, залишайте паніку підрозділам ворога і довіряйте Силам оборони», – наголошують військові.

Загальну обстановку в операційній зоні на Південнобузькому напрямку в Оперативному командуванні «Південь» характеризують як напружену і динамічну у розвитку.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки