30.07.2022

Новини з південних рубежів. Зведення Оперативного командування «Південь»

Згідно з сьогоднішнім денним зведенням Оперативного командування «Південь», обстановка на Південнобузькому напрямку складна, але контрольована українськими Силами оборони.

– Ворог продовжує ведення бойових дій із зайнятих рубежів оборони в тактиці контрбатарейної боротьби, вишукуючи способи відновлення логістичних маршрутів для підтягування резервів та маневру силами й засобами.

– Протягом ночі по Миколаєву нанесено три ракетних удари реактивними системами залпового вогню «Смерч». З інтервалом понад годину ворог вкривав вогнем житлові квартали міста.

Пошкоджені щонайменше чотири житлові багатоквартирні будинки. Знищено та понівечено кілька приватних автомобілів, лінії електро і газопостачання. Одна жінка загинула у власній квартирі, ще шестеро людей поранено. Інформація щодо масштабів руйнувань та постраждалих уточнюється.

– На півдні Дніпропетровщини противник продовжує обстріли «Градом» правий берег Дніпра. Зокрема по Нікополю й Червоногригорівці випущено по 40 реактивних снарядів.

– В Нікополі знищений один приватний будинок, ще 15 пошкоджено разом з господарчими спорудами. Виведено з ладу електромережу. Є руйнування на двох місцевих підприємствах. На одному з них спалахнула пожежа. Рятувальні служби спрацювали оперативно. Попередньо, люди не постраждали.

В Червоногригорівській громаді минулося без жертв та руйнувань.

– Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують посилений вогневий контроль транспортних та логістичних об’єктів, на які розраховує ворог в своїх стратегічних планах.

– За підсумками нічної роботи знищено ворожі запаси боєприпасів та пально-мастильних матеріалів в Бериславському районі. Також в Новій Каховці критично зменшено ворожі запаси пального і максимально ускладнено транспортне сполучення.

– Чорноморське угруповання ворожих кораблів напередодні дня військово-морського флоту РФ прямує в бік Новоросійська. На чатуванні перебувають два ракетні та два великі десантні кораблі.

«Загроза ракетних ударів по Одещині, ракетно-артилерійських обстрілів по інших регіонах в нашій операційній зоні лишається актуальною, тож не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, не нехтуйте укриттями та заходами безпеки», – закликає ОК «Південь».

– Військові також проінформували, що минулої доби, 29 липня, українські сили зірвали підготовку ворога до проведення контратаки в напрямку Брускінське-Білогірка, нанісши вогневе ураження. Противник відмовився від виконання завдання.

– Однак, практика авіаційних атак триває. Чотири рази ворог парами гелікоптерів атакував наші позиції та відбиті населені пункти. Наших втрат не допущено.

– Натомість українська авіація нанесла сім ударів по ворогу. Парами штурмовиків і винищувачем атаковано два скупчення ворожої сили та техніки в Херсонському і Снігурівському районах, також на Миколаївщині влучено у склад ворожих боєприпасів.

– Чотирма парами гелікоптерів атаковано скупчення ворожої сили та техніки в Снігурівському й Бериславському районах.

– Опорний пункт та укріплені підземні укриття ворожих підрозділів уражено на Херсонщині і Миколаївщині відповідно.

– За результатами роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів, підтверджено вогневе ураження пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ої окремої мотострілецької бригади рашистів в Брускінському.

Загальні втрати ворога минулої доби склали: 105 окупантів, сім танків Т-62 та 72, гаубиця «Мста-Б» й дві самохідні артустановки, самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С», 17 одиниць броньованої та автомобільної техніки, також знищено два польових склади боєприпасів в Бериславському і Херсонському районах. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Також в ОК «Південь» офіційно заявили, що українські сили «закрили» Антонівський залізничний міст через Дніпро.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки