21.07.2022

Наживався на біженцях: на Одещині затримали підозрюваного в шахрайстві

На Одещині поліція затримала підозрюваного в шахрайстві: 24-річний мешканець Білгород-Дністровського району наживався на біженцях. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні відомства.

Кіберполіцейські встановили, що фігурант підшукував в телефонних месенджерах волонтерські групи і розміщував у них завідомо неправдиві оголошення про надання послуг перевізника. Молодик запевняв, що перевозить по країні громадян з Херсона, Дніпра, Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та інших куточків держави. Але для бронювання місця в автобусі треба було скинути на банківську картку завдаток.

У такий спосіб підозрюваний ошукав двох чоловіків та жінку з Дніпра, Маріуполя й Одеси. Потерпілі звернулися з заявами до правоохоронних органів. Кажуть, що заплатили шахраєві по п’ятсот, тисячі та дві тисячі гривень, після чого він їх заблокував.

Із залученням слідчих Білгород-Дністровського районного відділу поліції злочинну діяльність фігуранта задокументували. Як речові докази в нього вилучили мобільний телефон з листуванням про домовленості з клієнтами та банківські картки, на які перераховувались гроші.

Зараз слідство встановлює, чи є ще люди, яких ошукав цей молодик. Йому ж слідчі оголосили підозру за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Передбачене законом покарання – до восьми років позбавлення волі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки