27.06.2022

Оперативна обстановка на півдні України – в денному зведенні ОК «Південь»

В операційній зоні на півдні країни противник продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. Переважає тактика дистанційного вогневого впливу: артилерійських обстрілів, ракетних ударів.

Нових ударних угруповань ворога та задіяння резервів не виявлено. Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

В денному зведенні також йдеться про наступне:

– З важкої ствольної артилерії обстріляно вночі Зеленодольськ (Криворізький район, Дніпропетровська область). Втрат серед місцевого населення, критичних руйнувань інфраструктури немає.

– Внаслідок влучання крилатої ракети Х-22, випущеної з ворожого літака Ту-22 з напрямку тимчасово окупованого Криму, в одному із сіл Одеського району постраждали восьмеро мирних мешканців, пошкоджено 65 будинків, сталася пожежа (докладніше – тут).

На Миколаївщині вранці вчергове обстріляно Березнегувате та Широківську громаду Баштанського району. Пошкоджено житлові будинки, зруйнований дитячий садочок, пошкоджено дитячий майданчик. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

На Херсонщині рясно лунають вибухи і обстріли. Багато сіл без електроенергії, води та газу. Почастішали випадки викрадень окупантами чоловіків. В обласному центрі в захоплених банківських установах нові тимчасові господарі розгортають російські банківські відділення, де планують видавати зарплатні картки всім, хто вимушений працювати на окупованих підприємствах. Також окупанти намагаються запустити роботу своєї податкової служби, щоб наповнювати рашистський бюджет.

В Чорному морі за штормової погоди чатують два ворожі ракетні кораблі. А наші сили продовжують операцію на острові Зміїний (відео – тут).

«Будьте пильними і свідомими, не нехтуйте попередженнями про небезпеку, дотримуйтесь інформаційної гігієни і не сповіщайте ворога про наслідки влучань та дії наших сил оборони!», – закликає ОК «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки