16.06.2022

ОК «Південь» – про оперативну обстановку в південних регіонах

На півдні України противник продовжує оборонятися, використовуючи укріплені позиції другого і третього рубежів оборони. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь» у денному зведенні.

Скований нашими контрнаступальними діями, позбавлений можливості активно протидіяти, ворог застосовує тактику контрбатарейної боротьби. Обстрілює наші позиції і мирні населені пункти в тилу, аби створити враження своєї присутності навіть на звільнених територіях.

На Миколаївщині після нічних ворожих обстрілів передмістя обласного центру пошкоджено інфраструктуру, в селі Лимани зайнялося поле пшениці, в Первомайській громаді згоріло кілька житлових будинків. Потерпілих немає.

На території Херсонської області внаслідок щільних боїв, зокрема у населених пунктах Бериславського і Каховського районів, знищені будинки, вбиті та поранені мирні мешканці, замінована інфраструктура та берег річки, окупанти продовжують мародерство, викрадення місцевих жителів. Отримано інформацію про мінування берегів Молодіжного пляжу в Херсоні.

Ситуація із забезпеченням медикаментами та речами першочергової потреби в заблокованих громадах Херсонщини залишається критично важкою.

Нашими підрозділами влучно вражено 14 окупантів, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки та склад боєприпасів.

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря зміни складу і задач не зазнало: продовжує блокувати судноплавство та погрожує ракетними ударами по всій території України.

Нагадаємо: сьогодні в морі перебувають два ворожі надводні та один підводний носії крилатих ракет, а також два великі десанті кораблі. А значить, загроза ракетних атак залишається. Вірогідність морської десантної операції через хвилювання моря, вочевидь, зменшена, але не виключена, повідомляє ОК «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки