03.06.2022

На Одещині СБУ заблокувала незаконний канал переправлення чоловіків через держкордон

На Одещині співробітники Служби безпеки України заблокували незаконний канал переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні СБУ.

За оперативними даними протиправну діяльність організував мешканець регіону, колишній прикордонник. Вартість «послуг» чоловіка становила від 1 тис. 500 дол. до 5 тис. дол. за особу. За ці гроші фігурант обіцяв втікачам перехід кордону поза контрольно-пропускними пунктами.

Для пошуку своїх клієнтів, які намагались без законних підстав залишити територію України під час військового стану, підозрюваний використовував один із спеціалізованих телеграм-каналів, де і пропонував їм свої послуги. Потому зловмисник на власному автомобілі перевозив втікачів до транзитної зони в районі пункту пропуску «Маяки-Паланка» та вказував конкретне місце переходу держкордону у бік Республіки Молдова.

За оперативними даними, він залучав «зв’язки» у прикордонної служби задля отримання інформації про режим патрулювання прикордонних нарядів.

Правоохоронці затримали організатора каналу «на гарячому», під час отримання 2 тис. 500 доларів США від чергового «втікача».

Наразі фігуранту готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи. СБУ перевіряє причетність до незаконної діяльності посадовців Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки