29.04.2022

Оперативне командування «Південь»: обстановка – стабільно напружена

Зенітні ракетні війська повітряного командування «Південь» отримали зенітний ракетний комплекс С-300 від країн-партнерів, який значно підсилив протиповітряну оборону в південному регіоні.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

ЗРК С-300 ефективно виконує свою роботу проти значної частини об'єктів російських окупантів та може збивати літаки, крилаті та балістичні ракети на дистанції від 5 до 150 км. При цьому, не важливо, на якій відстані летить ціль – 10 метрів або 27 км.

Зазначений комплекс вже виконує бойові завдання. Є початок – буде продовження, впевнені українські захисники.

В цілому поточна оперативна обстановка на півдні України, за оцінкою Оперативного командування «Південь», залишається стабільно напруженою.

На окупованих територіях Херсонщини і Миколаївщини вороги намагаються просувати ідею невідворотності закріплення регіонів під владою росії. Ця діяльність успіхів не має, адже місцеві мешканці чинять відчайдушний спротив, незважаючи на розгін мітингів, залякування та подворові обходи окупантами.

Готуючи чергову фейкову картинку для пропагандистського телебачення, росяіни намагаються загітувати ветеранів та дітей війни долучитися до святкування 9 травня.

На Миколаївщині населені пункти, звідки окупанти відступили, продовжують потерпати від їх же обстрілів. Ворожі війська, побоюючись підходу наших підрозділів, гатять по мирному населенню, в тому числі намагаючись вдарити і по наших позиціях.

Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами уражено 11 цілей противника. Втрати уточнюються.

На Одещині продовжуються контрдиверсійні заходи.

Корабельне угруповання ворога контролює північно-західну частину Чорного моря, блокуючи судноплавство. Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. Також імовірна атака стратегічною авіацією.

«Дотримуйтесь заходів та алгоритмів безпеки. Пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів», – закликають в Оперативному командуванні «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки