06.04.2022

«Місто мучеників»: Папа Франциск засудив різанину в Бучі та підняв прапор України

Папа Римський Франциск засудив злочини проти мирних жителів під час повномасштабної російської агресії проти України, передає агентство Vatican News 6 квітня.

На загальній аудієнції, що відбулася сьогодні, понтифік закликав припинити вбивства цивільних в Україні. За його словами, останні новини з України, «замість того, щоби приносити полегшення та надію, засвідчують, натомість, нові звірства, як от різанина в Бучі».

«Дедалі жахливіші акти жорстокості, скоєні також і проти цивільного населення, безборонних жінок і дітей. Це жертви, невинна кров яких кличе до неба та благає: «Нехай буде покладено край цій війні! Змусьте зброю замовкнути! Нехай більше не сіється смерть і руйнування!», – сказав Папа.

Понтифік запросив на сцену кількох дітей-біженців із України, розгорнув український прапор і поцілував його. Він повідомив, що отримав прапор напередодні.

«Цей прапор прибув з війни, саме з цього багатостраждального міста Бучі. І тут є також кілька українських дітей, які тепер тут разом з нами. Привітаймо їх та молімося разом за них», – закликав Папа Римський.

2 квітня від російських окупантів було звільнено Київщину – зокрема, міста Ірпінь, Буча, Гостомель. У визволених містах і селах зафіксовані вчинені ворогом масові вбивства цивільних людей, факти сексуальної наруги, катувань, мародерства.

Сьогодні ж панахиду за розстріляними та закатованими українцями у місті Буча звершив митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Глава Православної церкви України розповів:

Сьогодні у Бучі падав дощ. Навіть небо плаче... Слів бракує. Тіло відмовляється рухатись, очі – бачити, а мозок – усвідомлювати, що все це відбулося насправді. Осатанілі кати влаштували пекло на нашій землі. рашисти наш мальовничий і донедавна затишний край перетворили на справжню випалену пустелю, де духовно мертві нелюди мордують мирних українців, незважаючи на те, діти це, вагітні жінки чи старші люди...

Господи, Ти все бачиш – як Праведний Суддя зверши Свій Суд над немилосердними вбивцями, над беззаконними!

Поряд місцевого храму святого апостола Андрія Першозваного звершив Панахиду за розстріляними та закатованими українцями у місті Буча. Катам, які вбивали наших співгромадян знову нагадаю: за відібране життя, за пролиту кров, страждання і сльози кожен з них особисто дасть відповідь перед Богом і отримає обіцяне Господом покарання у геєні вогненній. А раніше за це – кожен, кого знайде людське правосуддя, отримає покарання і за законами цивілізованого світу.

З болем у серці ми молимося за спокій душ всіх невинно загиблих у цій жорстокій війні. Нехай Господь прийме їхні душі в Небесному Царстві, упокоїть їх серед праведників. Світла їм пам’ять і вічний спокій.

Після визволення.

Буча

Гостомель

Вчинені росіянами воєнні злочини вжахнули цивілізований світ. Їх засудили представники десятків країн, заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Страти цивільних російськими військовими задокументовані та оприлюднені у всіх провідних міжнародних медіа. А також були продемонстровані на весь світ під час засідання Ради Безпеки ООН після виступу Президента України Володимира Зеленського.

“Воєнні злочини РФ у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах Київщини засудили офіційні представники 45-ти країн на рівні глав держав, глав урядів, парламентів та зовнішньополітичних відомств, а також найбільш авторитетні міжнародні організації такі як ООН, ЄС, НАТО та ОБСЄ. Європейський Союз увів 5-й пакет економічних санкцій проти рф”, - зазначив Денис Монастирський.

Разом із Нацполіцією, прокуратурою та СБУ, МВС фіксує воєнні злочини РФ і разом із потерпілими та свідками збирає доказову базу.

Також міністр зазначив, що військові Національної гвардії України, проводячи розвідку під час звільнення одного з населених пунктів колишнього Бородянського району, виявили штаб однієї з батальйонно-тактичних груп ворога.

“Серед документації бійці виявили книгу штатно-посадового обліку, поіменний список особового складу, бойовий та чисельний розрахунок, а також таблицю позивних цієї БТГ. Тож злочинці вже відомі поіменно”, - заявив Денис Монастирський.

Відомими стали й персональні дані військових-мародерів, які з білоруського міста Мозир відправили додому награбоване з українських міст Ірпінь, Буча та Гостомель.

Загалом від початку війни українські поліцейські зафіксували майже 5000 фактів порушення законів та звичаїв війни і посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки