03.11.2021 | Социальная сфера

Фахівці Держпраці провели круглий стіл в одеській бібліотеці

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли участь у проведенні круглого столу в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.С.Грушевського.

Темою заходу було «Створення системи управління охорони праці у закладі культури».

Головний державний інспектор Анастасія Лисенко поінформувала учасників засідання щодо вимог законодавства з охорони праці. Вона довела до присутніх основні вимоги Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо зобов’язань, покладених на роботодавця: створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

А. Лисенко зазначила: з метою забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці комунальні установи повинні дотримуватися основних вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці.

Представник Головного управління звернула увагу присутніх на вимоги Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, Положення про розробку інструкцій з охорони праці, Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, а також інших нормативно-правових актів з охорони праці.

Головний державний інспектор Олександр Баландюк поінформував присутніх щодо вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; Правил безпеки систем газопостачання; Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій.

Головний державний інспектор Тетяна Довгань наголосила на необхідності забезпечення застосування правових норм щодо використання праці, належного оформлення трудових відносин, тривалості робочого часу, оплати праці та ін.

Під час заходу представники Головного управління звернули увагу учасників на необхідність виконання профілактичних заходів попередження «COVID-19», а саме: недопущення до роботи хворих працівників, обов’язкового застосування захисних медичних масок, дезінфекції або ретельного миття рук, дотримання необхідної соціальної дистанції між особами.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки