22.10.2020 | Культура

Завтра розпочнеться VII Міжнародний дитячий кінофестиваль NEXT

Завтра, 23 жовтня, розпочнеться VII Міжнародний дитячий кінофестиваль NEXT – конкурсний форум ігрового, документального й анімаційного кіно для дітей і підлітків.

Вперше в своїй історії він проходитиме онлайн – через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомила продюсерка фестивалю Ольга Щербакова.

Вона наголосила, що, попри вимушену зміну формату, NEXT залишається вірним своїй традиції – представляє як аматорські фільми, створені дітьми, так і професійні стрічки. За їх географією цьогорічний фестиваль вийшов за межі не лише нашої країни, а й Європи: в програмі – кіно, створене в Україні, Великобританії, Норвегії, Бельгії, Південній Кореї, Ірані, Іраку, Франції, США.

– Ми вдячні нашим юним учасникам, що вже сьогодні, роблячи свої перші кроки в кіно, створюють засади для кінематографу майбутнього, – каже Ольга Щербакова. – Дякуємо дорослим, які розуміють, що дитина на будь-якому континенті, навіть у пандемію, має грати в кіно. Бо головна умова розвитку дитини – гра!

Зазвичай на фестивалі працюють два журі – дитяче й доросле (професійне), причому прискіпливістю й високою планкою вимог відзначаються обидва. Тож і тепер професіонали кіноіндустрії, розуміючи, як довго й ретельно готувались до фестивалю його учасники, дивитимуться й оцінюватимуть конкурсну програму з усією відповідальністю.

В складі дорослого журі VII Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT працюватимуть: голова журі – Заслужений артист України, режисер, сценарист, продюсер, письменник Віктор Андрієнко; голова правління Одеської кіностудії, продюсер, письменник Андрій Осіпов; продюсерка, членкиня Української кіноакадемії та Національної спілки кінематографістів, засновниця та директорка компанії з кіновиробництва “UP UA STUDIO” Поліна Герман; актриса театру імені І.Я. Франка та актриса кіно Марина Кошкіна; сценарист, режисер, майстер спорту зі східного фехтування, постановник фехтувальних сцен Нікіта Буданцов.

NEXT триватиме 23 – 25 жовтня. У ці дні відбудуться кінопокази і творча частина фестивалю, перенесена в онлайн (суддівство та обговорення відбуватимуться на онлайн платформах дистанційно).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки