24.09.2019 | Культура

В Одесі відбудеться шостий Міжнародний дитячий кінофестиваль NEXT

4 – 5 жовтня в Одесі відбудеться традиційний, вже шостий Міжнародний дитячий кінофестиваль NEXT. Прийматимуть кінофорум Український дитячий центр «Молода гвардія», Одеська кіностудія та мережа кінотеатрів «Планета Кіно».

Фото (архив) Евгения Волокина

Фото (архив) Евгения Волокина

– «Молода гвардія» - єдиний в Україні дитячий центр, кіноконцертний зал якого вміщує 1200 юних глядачів, - зазначає президент фестивалю Ольга Щербакова, – а це величезна, як зараз кажуть, «фокус-група», покликана оцінювати якість вітчизняного й зарубіжного дитячого кіно. Одеська кіностудія – найперша в Україні кінофабрика, яка вже 100 років є виробником кінострічок, а «Планета Кіно» – це фантастичне місце, де кіно та творчі зустрічі проходять у сучасних кінозалах в приємній атмосфері.

Два фестивальні дні обіцяють бути насиченими до краю. Як і на попередніх кінофорумах кіно оцінюватимуть два склади журі – дитяче й доросле, представники якого визначать свого переможця.

На жаль, дитячого кіноконтенту в Україні не так багато, а тому професійне кіно на фестивалі буде репрезентоване стрічками виробництва Польщі, Болгарії, Австралії і, звісно, України. Заявки на участь у секції «Діти – дітям. Аматорське кіно» вже надіслали юні режисери із Харкова, Маріуполя, Кропивницького, Одеси, Львова, Полтави, Хмельницького, Запоріжжя. До слова, прийом заявок ще триває до 1 жовтня 2019 року. А на переможців чекають призи та дипломи від організаторів фестивалю.

А ще, на шостому кінофестивалі NEXT (і це вже також традиція) дітей навчатимуть. Колись придумане фестивальне гасло «Розважаючи – розвивати» не втрачає своєї актуальності, тож два фестивальні дні, окрім перегляду фільмів, будуть щільно заповнені майстер-класами та творчими зустрічами із професіоналами кіноіндустрії. Окремий майстер-клас, але вже для дорослих – керівників кіношкіл України – буде присвячено формату web-серіалів, основам та особливостям створення контенту для діджітал-платформ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки