11.11.2015 | Вооруженные силы

У Києві спущено на воду новий малий броньований артилерійський катер

Сьогодні у Києві відбувся спуск на воду малого броньованого артилерійського катеру, збудованого заводом «Ленінська кузня» на замовлення Міністерства оборони України.

Як повідомив прес-центр командування Військово-морських сил, відповідно до флотської традиції під час спуску корабля на воду було розбито пляшку шампанського. До неба було випущено жовто-сині повітряні кульки.

«Це перший, але важливий крок, який забезпечить відновлення потенціалу військово-морського флоту. Ми морська держава, ми повинні захищати нашу країну і на землі, і в повітрі, і на морі», – зазначив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов.

За його словами, новий катер має потужні броню та бойове обладнання, спроможний знаходити ворога та наносити йому вогневе ураження. І все це поєднане з високими маневреністю та швидкістю.

Командувач ВМС Сергій Гайдук пiдкреслив, що в Україні вперше з нуля побудувано малі броньовані артилерійські катери: «До цього протягом 23 рокiв ми лише добудовували кораблі, збудованi за часів Радянського Союзу».

Віце-адмірал наголосив, що катер зроблено за стандартами, які відповідають сучасним вимогам як НАТО, так і Європейського Союзу.

Малий броньований артилерійський катер призначений для охорони й оборони портів і морських (річкових) комунікацій у межах територіального моря; ізоляції ділянок морського (річкового) узбережжя; захисту судноплавства на прикордонних річках; сприяння Державній прикордонній службі в посиленні охорони кордону; участі у рятувальних операціях і в операціях проти піратства, незаконної міграції та контрабанди; участі у миротворчих операціях, інших завдань.

Фото прес-центру командування ВМС.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки