01.09.2015 | Вооруженные силы

Перший заступник голови Держприкордонслужби привітав курсантів iз початком навчального року

Сьогодні у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького відзначили День знань. Відкрив захід і привітав усіх присутніх із початком навчального року перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк.

«У ці урочисті та святкові хвилини ми бачимо радість, гордість і захоплення на обличчях курсантів, особливо першого курсу. Ці неприховані людські почуття є ознакою того, що справдилася мрія молодих юнаків і дівчат. За покликом та велінням серця ви отримали найшановнішу в народі професію – захищати кордон України, – зазначив генерал-лейтенант. – Сьогодні прикордонники України пліч-опліч із військовослужбовцями Збройних Сил, бійцями Національної гвардії, інших силових структур відстоюють незалежність та територіальну цілісність країни, демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та безмежну відданість Україні».

Загалом цього року до академії вступили 282 курсанти, 95 слухачів і 138 студентів, повідомив прес-центр ДПСУ.

Також цьогоріч у лавах академії серед курсантів та викладачів 187 військовослужбовців, які вже встигли зі зброєю в руках пройти горнило війни, проявити мужність і героїзм, вірність військовій присязі та відданість незалежній Україні. Тому у новому навчальному році підготовка офіцерських кадрів здійснюватиметься по-іншому, з урахуванням досвіду проведення АТО на сході країни, набутого офіцерами-викладачами академії, слухачами, курсантами, які до вступу виконували завдання в складі мотоманеврених груп.

Фото прес-центру ДПСУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки