15.05.2015 | Общество

У Черкасах відкрили пам’ятний знак воїнам АТО

У Черкасах відбулися урочисті заходи зі встановлення у Соборному сквері пам’ятного знака на честь 20 черкащан, які загинули під час виконання бойових завдань в зоні Антитерористичної операції.

На чотириметровому хресті розміщені фотографії та короткі біографії бійців.

Зокрема, це прикордонники, які проходили службу в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України: генерал-майор І. Момот, майори І. Петрів, В. Вінніченко, М. Зайцев, капітан С. Лифар і старшина С. Єпіфанов. Як зазначають у прес-центрі ДПСУ, вони ціною власного життя боронили наші кордони та до останнього подиху були вірні присязі народу України.

«Змиритися з тим, що цих людей немає серед нас, дуже складно. В пам’яті кожен із них залишиться для нас героєм, тим, хто віддав найцінніше – своє життя. Я й досі не можу видалити з телефону номери загиблих друзів», – каже учасник АТО Сергій Лугер.

Згадати та пом’янути героїв прийшли сотні людей: родичі загиблих, керівники області та міста, ветерани, бойові побратими, інші черкащани. Ініціатором встановлення пам’ятника став Станіслав Бойко, родич загиблого воїна, батька трьох дітей – Ігоря Бойка.

«Я хотів би, щоб усі матері, батьки, жінки приходили сюди, вшановували пам’ять, спілкувалися», – ділиться Станіслав Бойко.

Фото прес-центру Держприкордонслужби.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки