19.03.2015 | Вооруженные силы

26-річний командир взводу став повним кавалером ордена «За мужність»

Командир взводу 79-ої аеромобільної бригади (місце постійної дислокації – місто Миколаєв) 26-річний молодший лейтенант Павло Чайка став повним кавалером ордена «За мужність» — третім за всю історію України.

Про це повідомляє Міністерство оборони на своєму офіційному порталі.

Відзначається, що Павло був одним із перших поранених десантників під Червоним Лиманом, та від реабілітації відмовився. Він не просто вийшов із оточення під Мар’їнкою, а й витягнув звідти «віджатий» у сепаратистів КамАЗ. Хлопець пережив дві складних ротації у Донецькому аеропорту, воював під Дебальцевим.

Молодший лейтенант Павло Чайка зізнається, що воювати йшов зовсім не заради нагород, але таке відзначення стало вкрай приємним:

— Першим мені зателефонував Юрій Бірюков, радник Президента. Сказав, що вітає мене з нагородою. Я запитав: «Якою нагородою? У мене вже є орден „За мужність“ ІІІ і ІІ ступеня». Він відповів: «Ні, ти у нас тепер — повний кавалер ордена «За мужність». Потім почали усі інші телефонувати, вітати. Чесно кажучи, зовсім не очікував. Родичі й знайомі телефонували і казали: «Ого!». Також почали активно додаватись у друзі в соцмережах, мені пишуть багато волонтерів, просто українців, людей з інших країн. Пишуть приємні слова, дякують за службу.

Фото МОУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки